Coronajournaal (7)

Iedere dag schrijft iemand uit onze gemeente een stukje over haar of zijn dag in deze vreemde tijd.

Vandaag Ben Visser

De eerste thuis-werkweek zit er op. Voor mij als docent in het Hoger Beroeps Onderwijs op de Christelijke Hogeschool in Ede is dat wel een uitdaging. We mogen de CHE niet meer in en zijn met studenten online in verbinding. Dat betekent onder andere dat we korte colleges op de video vastleggen en ook Power Points maken met ingesproken tekst. Verder kunnen we met collega's en studenten met behulp van video rechtstreeks communiceren. Soms zitten we met 6 studenten tegelijk te overleggen.

Vanmorgen een vergadering met 50 collega's gehad en de ontwikkelingen met elkaar doorgenomen. We leven in een bijzonder tijdperk dat we dit middels video ordelijk kunnen laten verlopen. We merken dat een groot aantal studenten helemaal geen stage meer kan lopen en voorlopig even thuis zit, dat zorgt voor de nodige stress omdat er gemakkelijk studievertraging kan oplopen. Dat verdiept voor nu wel alle aandacht; hoe kunnen we onderwijsactiviteiten blijven aanbieden zodat het 'leren' door kan gaan.

Inmiddels kent het thuiswerken ook wel zijn begrenzing. Van 8.00 uur tot 12.00 uur achter elkaar achter de laptop overleggen is voor mijn gezondheid en concentratie niet al te best. Ik merk dat mijn hoofd begint te tollen en dat betekent voor deze week dat ik een goede balans moet zien te vinden tussen werken en ontspannen. Eén ding, het weer zit er mee, de zon schijnt, de vogels fluiten hoorbaar en de bomen staan er prachtig bij. Aan alles is te merken; God zorgt voor ons.

Activiteiten

Geen gegevens gevonden

 

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. W.M. Blijdorp heeft het beroep aangenomen

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema

Tweets @kerkinbarneveld