Coronajournaal (37)

Iedere dag schrijft iemand uit onze gemeente een stukje over haar of zijn dag in deze vreemde tijd.

Vandaag Jeroen Visscher

Wat begon met een virus in China, wat over waaide naar Europa, dat sinds 27 februari hier in Nederland aanwezig is...het Corona virus..
Duizenden besmettingen, bijna 5.000 overleden hier in Nederland en zoveel meer wereldwijd. Een bijzondere tijd, een heftige tijd, een onzekere tijd die iedereen van ons op welke manier dan ook in hem of haar greep houdt.

Enorm dankbaar ben ik dat ik nog dagelijks naar mijn werk mag, zoals ze dat noemen een 'vitaal beroep'. Als leidinggevende van een supermarkt in Hilversum voorzien wij de klanten van hun dagelijkse voorzieningen. Na een bizarre "hamster" periode: Kerstdrukte, maar deze hamster periode hield 2 á 3 weken aan, is de rust enigzins weer wedergekeerd. Heel gek om zoiets mee te maken.

Mensen die in angst leven voor enerzijds voedsel te kort en anderzijds enorm bang zijn voor het oplopen van het virus.

Gelukkig is op het werk weer de rust wedergekeerd. Het enige wat ons nu rest is alle RIVM maatregelen na te leven zodat iedereen zich veilig voelt in onze supermarkt. Hier merk je wel dat de ene klant zich niets aantrekt van alle maatregelen, en de ander is weer erg voorzichtig. Ondanks dat ik vele mensen per dag zie/spreek heb ik gelukkig zelf (nog) geen gezondheidsklachten. En daar ben ik enorm dankbaar voor.

Tot slot wil ik u allemaal enorm veel succes/sterkte/Gods zegen wensen voor deze periode. Mijn gedachten gaan ook uit naar de eenzame ouderen, die nu nog eenzamer zijn dan misschien wel voorheen.

Zegen ons waar we in geloof voor leven.
Zegen ons waar we hoop en liefde geven.
Zegen om de ander tot zegen te zijn.
O God, zegen ons tot in eeuwigheid!


Nog meer lezen? Zie Kerk-zijn in het coronatijdperk

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. W.M. Blijdorp

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema