Onderhoud van het terrein om ons kerkgebouw (wijk 2 Zuid)

Op zaterdag 10 november 2012 werd er gewerkt op het terrein van de kerk. Vanaf 9:00 kwamen de tuinlieden aan bij de kerk en ze konden én ze wilden vervolgens ook gelijk aan de slag gaan. Deze gemotiveerde bladruim(st)ers waren deze keer afgevaardigd uit of door Zuid, wijk 2.

Er was veel werk te doen. Hoewel onkruiden in plantvakken en tussen de bestrating zeldzaam waren, was er wel een overvloed aan afgevallen blad! Zoveel zelfs dat er 1 groene kliko en 22 grote vuilniszakken nodig waren om al het blad in te doen. Dat blad kwam overigens niet alleen bij de kerk vandaan. De tuinlieden hadden de smaak zo te pakken dat ze - uit het oogpunt van goed nabuurschap - de oprit en een deel van de voortuin van de dokter (onze buren) van blad ontdeden! Na enkele uren zag de tuin en terrein van de kerk en van de buren er echt helemaal super netjes en bladvrij uit! Tussendoor was er ook nog tijd voor een pauze. Daarbij genoten de zuiderlingen van de zelf gemaakt cocosmacronen (voor het recept: vraag je Josien)!

Het resultaat werd deze keer verzorgd door ruim 10 volwassenen uit Zuid, wijk 2. De nu genoemde mensen worden heel erg bedankt voor het in actie komen:
Anneke Kloosterman, Menzo en Alie Bomhof, Dineke en Dick Bos, Els Kleingeld, Gert en Josien Ploeg, Klaas Pol, Hans Runhaar en Albert Vermeer

Elke wijk draagt zo'n 1 a 2 keer per jaar zorg voor het onderhoud van het kerkterrein. Zuid, wijk 2 heeft dit prima gedaan en met een goede afvaardiging! Dit betekent dat ZUID, wijk 1 zich nu alvast kan gaan opwarmen. De nadruk zal de komende keer ook liggen op het opruimen van bladeren! Mocht er sneeuw liggen dan wordt het sneeuwruimen.

De komende onderhoudsbeurt, aan het visitekaartje van de kerk, vindt DV plaats op zaterdag 22 december 2012 (zet maar vast in de agenda!). Zit je in ZUID, wijk 1 en vind je het leuk om mensen uit je wijk te motiveren om mee te doen aan het onderhoud? Laat het me dan gerust weten en wel vóór woensdag 12 november.  Als zich niemand meldt (maar dat lijkt me sterk), dan bestaat de kans dat ik je bel!
Het samen met de wijk praktisch bezig zijn wordt over het algemeen erg leuk gevonden. Tijdens de werkzaamheden (en natuurlijk in de pauze) is er voldoende tijd om informeel met elkaar bij te praten.  En er wordt tijdens de werkzaamheden ook altijd voor de innerlijke mens gezorgd!
Ik wens ZUID wijk 1 alvast veel plezier bij het volgende onderhoudswerk!

Bert Wisse
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. W.M. Blijdorp heeft het beroep aangenomen

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema

Tweets @kerkinbarneveld